餐廳: 住家菜 (柯士甸道)
資訊:

2016-11-24 1111 瀏覽
同屋企人出街食晚餐 好少會食中式可能因為平時係屋企都食開靚太住家菜今晚黎到佐敦的住家菜試下!一早打黎book左枱,八點黎到,都有五六個等緊枱,生意不錯!一坐低梗係即係叫菜叫左蜜燒卜卜蝦($95),蜜味蒜子雞煲($68),咸旦雞旦啄豬肉($72),金沙蟹肉西蘭花($78),鮑魚雞粒竹筒飯($78),再加每人一碗例牌住家老火湯($20)呢度環境唔錯,好有中式的味道上菜速度好快,同埋服務態度都好好,真係有d家的感覺。但更有家的感覺係d野食,特別係個湯!係我啊媽平時好中意煲的粉葛豬腱紅蘿蔔湯例牌都好大碗,好足料。全晚最中意的係蜜味蒜子雞煲,蜜味食落唔會好甜好假,一件接一件咁食!蜜燒卜卜燒個蜜味一樣咁好味,但如果好似我啊媽咁meet埋殻會開心d (港孩mode)呢度有好多款蒸肉餅,老闆話係招牌菜試左款老闆推介話出面食唔到的咸旦雞旦啄豬肉,入面有勁多肉碎,咸蛋,雞蛋,仲好似食到有皮蛋?但如果就咁食有少少偏咸,所以連埋飯一齊食會好d!我啊媽就最中意金沙蟹肉西蘭花,咸蛋黃好香,大大舊的蛋白鋪返係西蘭花面,正!最後個竹筒飯都好足料,成餐飯好滿足,d餸真係好住家的感覺!最後送多個中式甜品 西洋菜蜜比我地😛
同屋企人出街食晚餐 好少會食中式
可能因為平時係屋企都食開靚太住家菜
今晚黎到佐敦的住家菜試下!
一坐低梗係即係叫菜
呢度環境唔錯,好有中式的味道
上菜速度好快,同埋服務態度都好好,真係有d家的感覺。
但更有家的感覺係d野食,特別係個湯!
係我啊媽平時好中意煲的粉葛豬腱紅蘿蔔湯
例牌都好大碗,好足料。
住家老火湯
蜜味蒜子雞煲
蜜燒卜卜蝦
呢度有好多款蒸肉餅,老闆話係招牌菜
咸蛋雞蛋啄豬肉
但如果就咁食有少少偏咸,所以連埋飯一齊食會好d!
金沙蟹肉西蘭花
最後個竹筒飯都好足料,成餐飯好滿足,d餸真係好住家的感覺!
鮑魚雞粒竹筒飯
最後送多個中式甜品 西洋菜蜜比我地😛