2020-04-21 41 瀏覽
眷村紅燒三寶牛肉麵(牛筋,牛肚,牛肉)牛筋簡直係成碗面最強嘅精髓,賣點。佢嘅軟硬度比起啫喱仲要「林」,完全做到入口即溶嘅口感!牛肉(似乎係牛𦟌):厚切本身已經令你覺得大件夾抵食,重點在於厚而不韌。 食落去咬唔到有痴牙難咬嘅地方,完全將湯汁汲汭,係可以大啖大啖開心食嘅牛肉麵😝牛肚我自己本人就唔鍾意食,但係朋友就好鍾意,所以評唔到太多。肉鬆起司蛋餅肉鬆再加芝士,其實呢兩個組合加埋基本上係唔會有任何難食嘅機會,再加上佢蛋餅嘅皮先得到 薄同埋香脆嘅程度,基本上冇得唔讚😂 廚師醒目在於有同事比多一個醬汁可以點嚟食,咁樣就冇咁dry。裏面嘅芝士都可以做到有少少拉絲嘅效果、算係小surprise 😂珍珠奶茶🥤少糖少冰應該對我哋就差唔多足夠。佢嘅珍珠值得一讚,煙韌有咬口之餘又唔會太膠。平視我唔多人到都飲得晒成杯👍🏻
眷村紅燒三寶牛肉麵(牛筋,牛肚,牛肉)

珍珠奶茶🥤
眷村紅燒三寶牛肉麵
無敵牛根
珍珠奶茶
2020-04-20
15 分鐘 (堂食)
$68.5 (晚餐)
眷村紅燒三寶牛肉麵
無敵牛根