2018-08-25
返工每天都會經過後街牛扒 卻從未想過入去用餐 本來當天打算去食風雲丸 點知多人到要撤退 就到附近既後街牛扒試一試入到店內裝修同外面相比差好遠 感覺很休閒很有風格既裝潢友人不食牛肉 所以未能試牛扒質素如何豬鞍 (唔記得全名)落單時店員問我地要幾成熟時真係嚇一嚇 豬可以唔熟嫁咩 店員解釋返非大陸豬 推薦9成熟最好食上枱一切開 內裏呈粉紅色 食落唔會好韌 豬肉好香嫩 伴碟都非常有質素 洋蔥烤得十分香口 菠蘿十分juicy炸雞芝士火鍋呢個芝士火鍋不得了 芝士不是拉芝 但芝味勁重勁香略嫌炸雞太少 食曬啲炸雞但仲有好多芝士喺度 唔想浪費 所以又叫多個洋蔥圈黎點芝士汁洋蔥圈一上枱 嘩 咁靚既 呢隻洋蔥圈並唔似一般連鎖店嘅洋蔥圈咁又油又淋 非常高質 炸皮表層超級鬆脆 入面既洋蔥食得出係新鮮洋蔥 不是雪藏貨 忍唔住一口接一口另外飲品點左凍檸茶 只係普通凍檸茶 但20蚊可以有refill我覺得唔應該有要求 我飲左3杯😂😂
入到店內裝修同外面相比差好遠 感覺很休閒
很有風格既裝潢
友人不食牛肉 所以未能試牛扒質素如何
豬鞍 (唔記得全名)
炸雞芝士火鍋
呢個芝士火鍋不得了 芝士不是拉芝 但芝味勁重勁香