2019-10-01 397 瀏覽
今日行經旺角,枱頭一望天開始黑,望反落黎見到「心夜來潮」!記得中學時期有位朋友係潮州人,成日放學去佢屋企hea~丫姨總會好熱情甘整啲炒粉面黎食,好懷念!好!就會一會你啦!一打開餐牌,尋尋覓覓見到個潮州炒米粉!呢個梗係一定叫啦!潮州嘢無理由唔叫滷水鵝!跟住重叫左個白果豬肚湯!整多碟辣酒煮花螺!叫完野食無耐好快上齊哂野食!正~!先講我最期待嘅潮州炒米粉!真係好有同學媽咪既味道!加入左魷魚同蝦米兩個潮州大特色落米粉炒!而且炒得好乾身香口!一流~~辣酒煮花螺連煲仔上!大煲到!我地兩個人食到。第一次覺得食下酒菜會食飽😂🤣白果豬肚湯,一上黎即刻整啖湯飲下先!👍🏻👍🏻!整返個隱藏食法!加入去辣酒煮花螺個煲到滾兩滾~~~~又多樣野送酒!例牌滷水鵝!鵝片一啲都唔會過肥!點埋白雲鳳爪個隻酸醋汁。一舊接一舊。K!O!今晚碟碟都甘大碟!肥哂!夠「潮」!I like it!
今日行經旺角,枱頭一望天開始黑,望反落黎見到「心夜來潮」!
叫完野食無耐好快上齊哂野食!正~!

今晚碟碟都甘大碟!肥哂!
夠「潮」!I like it!