2024-09-27 293 瀏覽
同老婆一齊去觀塘撐枱腳,無意中發現到呢間寶藏火鍋店,環境唔錯,座位闊落,好多款湯底同食材畀我哋揀。我同老婆都決定今日食清淡啲,就叫咗杞子花膠膠原鍋湯底。花膠膠原湯入口好滑,味道特別鮮,有淡淡嘅海水味,味道甜而不膩,滋陰養顏。我哋叫咗幾款海鮮嚟食,特別鍾意食佢哋嘅美國桶蠔,成碗都係好大隻嘅桶蠔,每一隻都好新鮮,洗得好乾淨,冇多餘嘅腥味,肉質肥美鮮味十足,值得一試。仲有花枝片,每片肉都好厚實,口感一流,柔軟Q彈,食落好滋味,味道豐富,有好好香嘅甜味,鹹香味十足,總之就係好食。唔可以錯過嘅仲有佢哋自家手打鮮製嘅Wasabi鮮墨丸,用新鮮嘅墨魚整成墨丸,口感Q彈有咬口,墨丸入面仲放咗wasabi,成粒墨魚丸食落有好濃烈嘅香辣味,令人一啖接一啖,停唔到口。高質素嘅食物水準,親切嘅服務,係一間值得回訪嘅餐廳。

高質素嘅食物水準,親切嘅服務,係一間值得回訪嘅餐廳。