2010-02-20
臨時約個fd同男友食飯, 個fd又有左, 所以就佢行街去左鴻星食飯好早6:30去到唔洗等就有位等齊人睇下有咩食, d set好似唔多抵, 但懶得諗就點左個4人用響螺set等半個鐘, 上等一道菜, 響螺雞燉翅, 味道一般等3個字, 上埋個雞, ok之後..................過成個鐘, 第3道菜都未上, 為有追下單舉手個個待應都睇唔到, 成個字先有個埋黎, 仲同我地講應該無咁耐之後上菜都係咁慢, 食完一道又係要等又唔識自動自覺收碟, 舉手又係勁耐都無人理, 有人理話轉頭換碟, 等成個字都無收, 又要舉第2次等到火都黎埋, 叫佢剩返4道菜連甜品一次上, 佢上齊菜已接近9點旁邊幾圍都吉左我地大約半個鐘ko所有菜, 打算走, 點知有個大陸遊客由內廳走出黎逐枱問我地幾點到, 食完未, 原來佢未到6點已經到, 食到將近9:45都未上完菜佢已經好有教養唔係拍枱嘈, 在場有人拍手支持佢, 包括我枱兩個男士我都未試過食中餐食得仲耐過我去食法國菜而且我地仲要係叫set, 好多應該整定一叫就上食物質素不過不失, 絶對唔會令人回味, 依間鴻星已經比我blacklist以咁ge價錢食中菜+咁ge服務
好早6:30去到唔洗等就有位
等半個鐘, 上等一道菜, 響螺雞燉翅, 味道一般
等3個字, 上埋個雞, ok
之後上菜都係咁慢, 食完一道又係要等
旁邊幾圍都吉左
我都未試過食中餐食得仲耐過我去食法國菜
而且我地仲要係叫set, 好多應該整定一叫就上
以咁ge價錢食中菜+咁ge服務, 絶對物非所值
我正日去稻香食團年飯, 同表哥表姐一枱叫5xx set都好過佢, 係無飽蔘翅肚, 但食得好開心
可能真係多自由行唔休做, 但都唔係咁架, 海運間翡翠小籠包都唔會咁, 價錢仲公道
如果唔打算晒咁多時間去食飯, 真係唔好去依間野