2023-02-21
依間嘅蕃茄湯底一直都好出名,但係見到成日都排長龍嘅隊伍真係好令人卻步,不過今日見再唔食就快到夏天,咁就更加冇可能去食,所以最終都決定試一試雖然話星期六日中上環會少啲人,但係我今日星期六去,見到好多人慕名而來,所以不論係我等緊位嘅時候、食緊嘅時候、定係食完要離開嘅時候,出面條人龍到未見減少,所以要食嘅話,真係要俾多少少耐性蕃茄鮮牛肉 公仔麵 $37唔知係咪因為當日太忙嘅關係,淨係得返公仔麵,咁依間出名嘅就係食佢嘅蕃茄湯,咁就算得返公仔麵都係要照食,一上枱就知道佢唔係普通嘅蕃茄湯,唔似出面嗰啲淨係罐頭蕃茄醬加水整成嘅淡而無味,依個真係好明顯係將完整嘅蕃茄剁碎整成,味道濃厚但我又唔係好酸,配埋公仔麵一齊食,真係一流牛肉就冇咩特別,就普通係街市會買到嘅瘦牛肉,但係食落又唔會乾柴柴,亦都唔會好似橡膠咬唔開奶醬多/奶油豬依間多士都好出名,一份有四件,正常一份係夠兩個人分享(我哋一人叫一份,阿姨話未見過食咁多麵包🤣🤣)奶油豬好脆,但係又唔係乾柴柴嗰種脆,係外脆內軟嗰種,煉奶比得也是一啲都唔馬虎,所以食嘅時候要小心啲,小心煉奶滴落嚟整污糟咗自己件衫奶醬多雖然冇奶油豬咁脆,但係厚多士食落去都非常有口感,
蕃茄鮮牛肉 公仔麵 $37
奶醬多/奶油豬
奶醬多雖然冇奶油豬咁脆,但係厚多士食落去都非常有口感,而且醬料給得非常足,也好食🤤🤤
熱奶茶 $13
飲落去好香好滑身,而且就算唔落糖都唔會覺得有苦味,因為出面好多奶茶飲落去會有苦澀是因為茶底重複用咗好耐,但係依到唔會;同事話依間奶茶真係好飲到會係咁想飲🙈🙈
不過因為係街邊檔,有機會有白鴿係附近出現,如果有所擔懮,就自行考慮
以上均是我個人觀感,每個人嘅口味各有不同,所以末必同每個人嘅用餐感覺一樣,如有不同,敬請見諒。