2010-08-27 9 瀏覽
我都有陣子冇寫食評~ 不過 今次又係唔寫我覺唔寫, 唔得..babyblue既 評分唔錯, 我地一行5 人又去試餐廳..咁of coz我地既back up都係 cwb既outback. 如果呢餐唔得...我地一陣轉地方食過...無疑環境唔錯既baby blue + 態度好好既waiters 令人開始時印象唔錯~好~開飯啦我地叫左 5隻法國生蠔 <--- 好食, 又大隻好甜, 個cocktail source 好好味 $36@一個188 set 叫左西冷 + 薯條 <-- 薯條超超salty, 個西冷係咬到牙痛..但係我係叫5成熟... 大家都對個扒極失望!! 個waiter 都唔敢行黎問我地覺得點~ 海鮮湯 <--- 一般.一個white wine既青口 <--呢個真係好好食 唯 一推荐藉得大家食既一樣野一個出名既墨汁焗飯 <--- 一d 都唔好食!! 比起我食過既..呢個真係好失望一個cesar salad <--- 一般2 set baleys <--- 好多好多冰 可能因為佢happy hour 買一送一?des

海鮮湯 <--- 一般.
一個white wine既青口 <--呢個真係好好食
唯 一推荐藉得大家食既一樣野
一個cesar salad <--- 一般
dessert -
心太軟 <--- 超難食! 好似燶左咁, 同灣仔出名既個間一d都冇得比
焦糖布甸 <--- 細到以為係tirimusu既source..個面唔太多焦糖
tirimisu <--非常難食, 一入口.. 唉

整體黎講, 5個人都食唔包, 每人比左169.
環境係ok, 不過 d 野食真係唔太得~ or 你只食海鮮, 咁就解決左我所覺得有既問題
朋友們有d覺得可以接受, 我就覺得.. 如果 169 一個人, 我一定可以去另一間食好d, 大把150左右 or 最近搵到既100蚊餐廳既野食比佢好~

可以去一次~ 因為人地講咩都冇用~ 你自己去過先知真假

2010-08-25