2024-08-27 682 瀏覽
昨天在社交媒體網站上面看到這家店的推廣,條片話呢間HAHA CHICKEN既炸雞又平又好食。作為一名嚐過各大快餐店及小店炸雞的炸雞控,我專登由港島區去西九呢間嘗試。亦都因為試完之後,第一次係OpenRice開帳戶寫食評不吐不快。我叫左50蚊一個韓式甜炸雞餐,有包一個雞飯同一罐汽水,飯就中規中矩,冇咩好評論,畢竟我係專登去食雞既,所以就係評炸雞既味道。講到個雞就真係令人大失所望,件件都好細件。食過麥當勞、肯德基、PHD既炸雞都知,佢地既炸雞都係手板甘大,份量十足。而呢間HAHA CHICKEN既炸雞好就似上述快餐店既炸雞一件切開兩半甘,得一半既大小同份量。至於味道,更加慘不忍睹,人地間間炸雞都好入味,而佢淨係醬料有味。如果冇對比其他餐廳既炸雞,甘當然覺得好味啦,但對比過之後,真係難食過麥當勞。但價錢呢,佢50蚊套餐可以簡4件雞或3件雞配飯,最平都係一件12.5,不見得平過麥當勞幾多。值不值,大家自己有個評價。食評係個人主觀感受,客觀請自行判斷,所有資訊僅供參考之用,不承擔任何責任。
昨天在社交媒體網站上面看到這家店的推廣,條片話呢間HAHA CHICKEN既炸雞又平又好食。作為一名嚐過各大快餐店及小店炸雞炸雞控,我專登由港島區去西九呢間嘗試。亦都因為試完之後,第一次係OpenRice開帳戶寫食評不吐不快。

韓式甜炸雞
2024-08-26
5 分鐘 (外賣自取)