2023-05-14
《回憶客棧 - 深水埗》呢一間串燒店其實都有食過幾次,同一般串燒店唔同嘅係佢坐得舒服而且有少少情調,一到七八點就開始多人入黎飲下酒食串燒,但原來lunch 同tea時段都幾多人黎食花甲粉的😋今次我自己一個黎左回憶客棧食下午茶,除左花甲粉外,佢仲有花蟹粉同鮮魷粉選擇🤭仲可以另外再加配菜添,我今次都係選擇招牌既花甲粉$56,另外再加左額外既娃娃菜 $8 同埋芝士腸 $7😉花甲粉用左粉絲做base,入面有八大隻肥嘟嘟既花甲,而湯底我就要左少辣,食落幾香幾惹味架👍🏻食得出有麵豉同胡椒等調味,而粉絲既份量都頗多下,我完全食唔曬全份🤣除咗花甲粉,我仲點咗一串燒牛舌$30,食落多汁有咬口👍🏻而且都算幾厚切😋個人覺得都幾值得點既🤭因為我每次黎都會食哈哈😆呢度十分適合一大班人過嚟飲番杯食吓串燒,喺深水埗區黎講算係幾舒服嘅一間串燒餐吧