2016-01-28 2231 瀏覽
估唔到食得咁開心。食團年飯,有老有嫩有BB車,如果出去BOOK酒樓,又貴又未必有房比你。難得老人家唔反對,就試下BOOK金牛苑PARTY ROOM。對食物無期望,但求空間夠大,服務好少少。金牛苑比左地下個包廳我,夠晒地方比細路走來走去,又有兩個WAITER專門服務,未開始食已經好滿意。但更估唔到既係,D野甘好味。頭盤春卷無咩等別,但D沙爹醬好惹味。跟住有軟殼蟹,又香口又軟硬適中,細路食唔停口,老人家鍾意用生菜包住食,一陣間就清左枱。之後有燒雞、蝦球,大家都讚不絕口,但最受歡迎既係咖喱牛腩,用蒜茸包點咖喱汁,入口即融,味道好有層次(其實我覺得仲好食過D牛腩),之後再上埋白麪包,唔使廿秒就比班小魔怪掃晒,老人家就好乖咁食埋D牛腩,仲好PRO咁研究D牛腩到底點樣炆。另外仲有蜜椒燒膳球(我唔食既,唔知咩味道)同啖啖肉既南瓜海鮮湯,大家食到勁滿足。屋企人申報晒要早走,又話要番學又話餵奶,結果大家都留到最後,希望食埋最後既甜品。埋單每人二百幾三百蚊,團年飯黎講抵到爛。可惜冇影相,但我睇番呢度D相,應該都夠大家參考。
估唔到食得咁開心。

但更估唔到既係,D野甘好味。

2016-01-26
慶祝紀念