2024-12-09 172 瀏覽
泰國菜一定要食呢間!佢哋嘅食物質素真係非常之高!通常我食泰國菜都會覺得佢哋嘅味道都好食但係就冇我嗰種鍾意嘅口感!例如佢哋嘅咖喱蟹都係一定要食!呢間餐廳喺太子花園街嗰邊近酒吧街好容易搵到!地理位置都相當方便! 呢間餐廳嘅設計非常之時尚、俾人覺得好似一種地標嘅感覺、重點係裝修超靚、再加上四周圍嘅位置都入唔同嘅裝飾我最鍾意就係入面花花牆加蝴蝶造型真係非常之有藝術感!同朋友叫咗個泰國嘅套餐:招牌咖喱蟹套餐拼蒜蓉法包四件:呢個招牌咖喱係真係必食!除咗蟹肉爆棚之外!連蟹鉗、蟹蓋都充滿蟹肉!重點係隻蟹都好大隻好抵食!佢既咖哩當然唔使講!非常之開胃同埋做得好出色!冬陰功湯:呢個係我覺得第二個必須要嗌嘅!非常之足料total有兩隻大嘅大頭蝦!仲要切開咗一半方便進食!好抵讚!冬陰功夠酸先好食!飛天通菜馬拉盞:馬拉盞炒通菜本身已經好好食!再加上加蒜蓉嘅感覺更加出眾!甜品揀咗:原個蜜瓜沙冰椰汁西米糕四件呢兩款係我覺得最好食嘅甜品、蜜瓜沙冰香甜,沙冰綿滑!影相打卡一流!泰聚太子花園街239號b鋪

同朋友叫咗個泰國嘅套餐:

招牌咖喱蟹套餐拼蒜蓉法包四件: