12-8-2005 1830要咁樣食雞翼,咁先叫麻甩到盡嘛。縱使這間食店專題介紹係我寫兼出埋街,還加入Foodking 的精心編輯(呢點係講真,自己文筆一向劣無可劣),在自己的食評中都要出一出,文筆會有些唔同,但如果純評論食物大致上一樣。第一次黎,亦係最後一次黎,環境都幾迫,地下及檯有少少立chichi,冷氣又唔夠,都要堅持坐到最後一刻,無非都係感受麻甩氣氛。食物大致上都講得七七八八,但都要講下雞翼,真係燒得好正,表面好乾身但內裡係熟,唔會係蒸熟先燒,就算係頂級既食店都未必有咁既質素。免治雞肉串本來真係食唔落口,為了支持日本籍老闆兼要學習“忍”,都食了兩舊,好彩第2日唔駛見報。當晚都有新人,但冇嫌棄,人少但氣氛當相好,係我參加咁多聚會中最close既一晚,thx!
12-8-2005 1830

要咁樣食雞翼,咁先叫麻甩到盡嘛。