2014-10-11
今日約左寶貝喺呢頭見面傾下心事~佢提議去呢到靜靜地~下午茶時段去到無疑真係一個好靜的地方~冇咩人自問真係好少食快餐,望望餐牌就點左佢今期的主打鹽酥鷄餐仲另點左件服務員推介的北京烤卷餐飲除氣水之外每樣都要加錢,如要鮮橙汁更要加$7!!最後我加了$3 轉熱綠茶,..等左陣服務員就執齊了我的食品~一望下去鹽酥鷄就覺得唔係咁滿意~一睇上去就覺得又乾又細仔,所以要求更換,服務員拿了入去行左個圈,又行返出黎感覺冇乜變動,服務員話件件都係咁上下....吓...???真的嘛??OKOK而家先知個標準如此坐到埋位就開餐,拿上手已經覺得好唔滿,鹽酥鷄同辣鷄粒一D都唔熱,感覺好油膩,一定要拿紙巾吸油~鹽酥鷄入口好乾,一D鷄肉汁都冇,外層的鹽酥鷄皮一D都唔脆,好似放起好耐咁~感覺好差~北京烤卷 - 外層的餅皮比想像中冇味道~而且冷冰冰,當中的兩條鷄肉條,唔熱而且冇咩鷄味~靠旁邊的燒烤漿調味,京葱兩條,唔係咁香~相信係切起左一段時間,所以香氣都散失了~感覺好差~薯容唔敢有任何期望,但求佢有點溫度~果然好夠熱, 標準之作~我個人認為..快餐食品都可以做得好一D,咁先唔會浪費食材...總括黎講..對快食的餐廳黎講,
下午茶時段去到無疑真係一個好靜的地方~冇咩人
自問真係好少食快餐,望望餐牌就點左佢今期的主打鹽酥鷄餐
仲另點左件服務員推介的北京烤卷
坐到埋位就開餐,拿上手已經覺得好唔滿,
鹽酥鷄同辣鷄粒一D都唔熱,感覺好油膩,一定要拿紙巾吸油~
總括黎講..對快食的餐廳黎講,我應先放下自己的要求及幻想..真心希望佢地他日可以有所進步