2012-02-15 1 瀏覽
幾年之前成日黎自家烏冬開餐, 果陣水準ok, 但慢慢愈來愈差, 就冇再食了, 今日同fd經過, 就唸住再試下啦.8點幾, 唔洗等位, 入座時經過見到都有幾張空枱, 但waiter就帶我地坐係一對夫婦隔離, 都冇所謂既因為明白係慣常做法, 但我見果對夫婦一袋二袋擺哂係位, 食食下飯都停哂手執野, 附近又有空枱, 我就問waiter可唔可以坐第2張枱, 但呢位四眼仔waiter就答我冇位, 咁我都費是再問, 冇出聲, 點知佢仲得多我一句 "你地唔介意一係坐bar枱囉" ...到到坐低落order, 阿四眼仔waiter望一望又扮睇唔到唔應人, 其他staff就黑口黑面算數, 開開心心食餐飯乜都唔理, 點左個海老薯仔salad, 連隻碟都係冰凍既, 都唔知雪左幾耐.雞絲胡麻醬掛烏冬, 雞份量ok多, 味道唔錯, 唔知點解有日式照燒果隻味, 但個汁有少少怪, 偏酸, 烏冬唔夠''煙un''豚肉唔知咩烏冬, 蕃茄蝦湯底, fd話ok, 豚肉食落好爽口, 湯底唔夠濃冇乜蝦味喎煙肉芝士焗蠔, 以前成日黎自家烏冬就係因為呢味小食, 唔黎亦因為呢味小食. 以前係好濃既芝士醬包住隻蠔, 而家變左好似水咁,

煙肉芝士焗蠔, 以前成日黎自家烏冬就係因為呢味小食, 唔黎亦因為呢味小食. 以前係好濃既芝士醬包住隻蠔, 而家變左好似水咁, 今次d蠔仲有腥味
食食下見到對面枱, 有客人掛住件冷外套係椅背, 咁每張椅背都有個位係用黎放夾住張單既牌, 個著西裝既經理拎住塊牌, 隔住件冷外套起勢係咁zip落去, 用力整左幾下想連牌連外套夾落去...大佬呀冷外套會爛架-_- 最後整唔到仲要拎起人地件外套放個牌落去....

最慘係我碟掛烏冬食左3/4既時候見到有隻死左既昆蟲

埋單165, 個fd仲比貼士=.= 食物質素做唔好, 員工態度管唔好, 洗幾多$賣廣告搵多個男高音都冇用啦, 呢5蚊貼士豪比你, 反正冇下次.
2012-01-16