2015-05-31
去荃灣接女友收工,順便上「開飯網」睇吓呢區有咩靠得住。第一位嘅「荳子」經已食過幾次,第二位嘅「BBQ……」好似部隊鍋咁上下嘅嘢我又嫌太熱氣,於是揀咗嚟第三位嘅呢間舖開餐。六點半已經打嚟訂位,九點一嚟到要等,原來呢度係好似戲院咁,走哂一場人至入一場。呢個制度我自己覺得麻麻哋,因為店外空間狹窄而且仲係樓梯位,有意外好易搞到個個一仆一碌。貼部份我個人覺得會翻點月必點嘅—呢間舖我覺得佢真係做放題,原因係好多同類放題為名嘅舖頭,點任何一樣嘢都大堆頭務求要你快啲食飽埋算走人。呢間舖絕對冇啲咁嘅事,佢哋每樣嘢都係合理淺嚐份量,呢一點我激烈讚賞。但係,我覺得有四點要改善:1.餐具好多跡,要我自己抹。2.唔好要啲客企哂响門口等。3.輕微漏單送錯枱。4.限食兩個鐘對於年逾三十需要細嚼慢嚥嘅uncle auntie嚟講係極大嘅消化系統負荷挑戰,無怪乎現場所見七成以上客人都係大學生年紀以下。搞場食三個鐘,可以嗎?
去荃灣接女友收工,順便上「開飯網」睇吓呢區有咩靠得住。
貼部份我個人覺得會翻點月必點嘅—
但係,我覺得有四點要改善:
1.餐具好多跡,要我自己抹。
2.唔好要啲客企哂响門口等。
3.輕微漏單送錯枱。