2008-10-22
聽人講呢間早茶抵,就約人試下。早上十點半至中午有特價,我們六壯士找到張窗口檯,鬼咁開心,殊不知二十一樓祇望住人地天臺,景觀麻麻。飲茶好、食飯好,如人多就可以叫多幾樣,咁先夠痛快,我們點了:芋絲春卷牛肉球 (食到有紙碎,因咬唔爛才發現)叉燒包雞包仔鴨腳扎 (鍾意,有芋頭)潮州粉果叉燒腸粉鮮蝦腸粉咸菜豬肚排骨飯 (一盅)柴魚花生粥金菇瑤柱炆伊麵除牛肉球的缺點外,其餘味道算過得去,招呼的侍應、傳菜大都超過五十,(也有較年輕的),但都幹勁十足,加水快,見空碟就收走,亦無圍埋傾計,給我一個很積極及正面的感覺,食肆或任何機構不應見超過五十就唔請,應如政府呼籲唯才是用。聽講十二點三前埋單才有特價,到十二點已吃了一個半小時,全部給我們班餓狼一族掃清,埋單一百五十五元正,真係抵,免茶免加一,係銅鑼灣,不知怎去經營。一定會黎食過,尤其一大班人,有得食,又無乜要求,最盞!
芋絲春卷
牛肉球 (食到有紙碎,因咬唔爛才發現)
叉燒包
雞包仔
鴨腳扎 (鍾意,有芋頭)
潮州粉果
叉燒腸粉
鮮蝦腸粉
咸菜豬肚
排骨飯 (一盅)
柴魚花生粥
金菇瑤柱炆伊麵
一定會黎食過,尤其一大班人,有得食,又無乜要求,最盞!