2018-12-21 95 瀏覽
今個紀念日同老公想食泰國菜,於是佢就帶咗我去九龍城食一間之前同朋友食過幾好食嘅泰國菜橙象。未去到之前,佢已經話一定要叫飛天通菜,因為佢上次食過之後覺得好好食。餐牌都幾多野食選擇,於是我地就點左三個菜式餐廳係每日都有一款一蚊嘅嘢食,今日就係咁啱係飛天通菜,真係好好彩!用一蚊就可以食到咁大碟飛天通菜,差唔多每一枱都有叫,好抵!另外就叫咗個小食拼盤,一次過可以食晒好多唔同款嘅小食,而我最鍾意食就係當中嘅魚餅之後想飽肚啲叫咗個原個菠蘿焗海鮮飯,海鮮焗飯配上成個菠蘿,每一粒飯粒都真係充滿菠蘿汁,食落好jucy好好味!兩個人叫咗三個餸,份量剛剛好,再飲埋一杯龍眼茶,甜甜地,一個完美的晚餐依間餐廳喺九龍城來講,算係一間裝修唔錯,地方舒適,嘢又好食,而且價錢都好抵既泰國菜,值得來一試

飛天通菜

小食拼盤