(非會員)
2004-08-24 21 瀏覽
上星期同D 屋企人去咗紅磡舊個間一本日本料理到食, 因時間還早, 所以唔駛等位, 叫嘢食都OK 啦, 唔駛等好耐.我哋一共四個人去, 但其中二個人下午茶食咗D 嘢, 所以唔係叫咗好多嘢. 我哋一直都有幫親開, 可以話係長期客仔, 但今次食完之後, 就可能唔會再去.因為: 果度D 侍應招呼態度好差, 好似見我哋差唔多食完, 就不停係我哋面前走來走去(又入去到走,只用咗五十分鐘唧), 目的係想我哋早D 埋單, 都算啦, 因為有一家人係到等位, 所以口快快叫咗埋單, 但個位侍應問都無問就走咗, 我連張VIP 卡都未攞出離啫, 個位帶位連埋單位小姐已經到, 我問佢, 我有VIP 卡喎, 佢好唔好老脾話, 要係埋單前通知, 唔係就無用啦, 我已經話咗佢知, 我未攞到張卡你位待應己經走咗, 佢一樣唔理我, 仲話己經寫明係度, 張單係無得改啦, 我心想, 如果無得改而你哋又入錯單咁點先, 跟住我話, 咁你哋要改善下啦, 點知個位小姐越來越唔耐煩, 不停話張單無得改啦, 好啦我哋只好照埋單. 我哋見到其他人埋單, 都有雪糕糯米磁, 問番走離埋單個位小姐(同剛剛個位又唔同咗, 唔知係咪好唔滿意我問咁多嘢

我哋見到其他人埋單, 都有雪糕糯米磁, 問番走離埋單個位小姐(同剛剛個位又唔同咗, 唔知係咪好唔滿意我問咁多嘢), 佢仲點, 問番我轉頭, 你哋食咗幾多錢呀? 我唔答佢, 佢查完走過來話, 食唔夠二佰蚊, 無呀! (我幫親咁耐都唔知有呢樣嘢..... 唔知係咪剛剛得罪咗個位帶位嘅小姐)

正如劉德華都有講, 今時今日仲係咁嘅服務態度唔得o架啦.....