2023-07-12 47 瀏覽
見到門口成日大排長龍,今日終於食到了!第一次食燈籠滷味,餐牌花多眼亂叫二人餐可以解決我選擇困難症嘅問題,又可以試齊咁多款台灣地道美食!🏮燈籠飽飽2人套餐招牌燈箷滷味,已包括蜂巢牛肚、豬耳朵、百頁豆腐、麻吉燒、白蘿葫、黑木耳,另外蔬菜選了唐生菜,麵底選了冬粉。滷汁香甜帶有小許藥材味,每個配菜都煮得好入味,冬粉索晒啲滷水汁,好好食😋🐷麻辣香滷豬耳朵耳骨脆彈,耳肉Q彈,雙重口感。同樣好重滷水味,越食越麻,越食越辣,好惹味。🦆麻辣鴨血野菜冬粉鴨血嫩滑,帶有麻辣味,再試試呢個汁嘅冬粉,麻辣惹火,有不一樣的體驗。🍡九份經典芋圓芋圓口感煙韌Q彈,有芋圓同地瓜味,再配搭紅豆及黑糖珍珠,甜而不膩,凍食好清涼。二人餐最後仲有兩杯台灣特色飲品,叫咗茉香奶綠、柚子綠茶,好豐富同滿足嘅二人餐,仲爭啲食唔晒呀😛

🏮燈籠飽飽2人套餐

🐷麻辣香滷豬耳朵