2024-10-05 298 瀏覽
轉名轉名又轉名我哋由皇庭匯開始食 到而家叫茗悅軒 都食左兩次一次中秋前食晚飯 一次今日飲早茶再之前都係食晚飯但已經係新年 未叫茗悅軒之前,嗰次印象都出奇地好講返今日 點心都幾穩陣蝦餃燒賣令我地有點頭讚有水準,好大粒,有咬口!蝦餃皮係透得黎煙韌,絕對唔係好重粉/硬嗰啲!-黑芝麻馬蹄糕令我地諗左好耐點樣黑芝麻/馬蹄糕法 諗過係黑芝麻糕+馬蹄糕,結果真係mix!加左芝麻(粉/糊)就無平時馬蹄糕咁彈牙,但好香芝麻味,少少甜+大量馬蹄粒,仲要煎得唔油!所以值得推介嘅!我地坐房仔,眼見枱枱都有叫-媽媽居然會叫甜薄撐!(平時一定係咸薄撐)個賣相好ok! 料都好足!不過太足料?對我地黎講都太甜!大可以落少一半糖!-最後我地都有咸薄撐都好食嘅,煎得好好,有蛋味,又唔會太厚成舊粉,亦唔會薄到爛(你懂的😏),係油左啲-其他就都係咁,都好食嘅,抵食嘅-唯獨出餐真係好慢好慢,同大多數想你快手食完返多張枱嘅營商理念好唔同😂唔夠時間就ok嘅,慢慢欣賞下食物咁😂-完。得閒出返中秋晚飯🙃
轉名轉名又轉名
我哋由皇庭匯開始食
到而家叫茗悅軒 都食左兩次
一次中秋前食晚飯 一次今日飲早茶

講返今日 點心都幾穩陣
蝦餃

黑芝麻馬蹄糕

椰絲甜薄撐;家鄉炒米粉

媽媽居然會叫甜薄撐!(平時一定係咸薄撐)
咸薄撐
最後我地都有咸薄撐
鹹魚肉餅飯
其他就都係咁,都好食嘅,抵食嘅
唔夠時間就ok嘅,慢慢欣賞下食物咁😂
完。得閒出返中秋晚飯🙃

2024-10-05
$70 (早餐)
蝦餃
黑芝麻馬蹄糕
椰絲甜薄撐;家鄉炒米粉
咸薄撐
鹹魚肉餅飯
  • 蝦餃燒賣,黑芝麻馬蹄糕