2018-12-16 226 瀏覽
一次機緣巧合下就黎到沙田食lunch 咁一行四人諗住試下呢間唔知應該叫日式西餐定咩嘅餐廳啦總共叫左四個餐 兩款pizza一款意粉同一款飯餐 再加d小食咁啦呢個係跟餐嘅沙律菜 佢個汁都幾好食wo 唔係普通沙律醬又唔係黑醋 特別調制嘅汁好開胃呢個水牛芝士pizza 水牛芝士特別香濃幼滑 不過呢份pizza我懷疑唔係即叫即整 因為真係落單冇耐就即刻到 唔係一個正常嘅速度 咁一切開食落都更加確定我嘅疑惑 因為個pizza只係暖暖地 佢個pizza薄皮好煙un係類似印度飛餅果種 薄得黎有咬口 係我鐘意食嘅口感 而且佢嘅茄膏都塗得幾均勻 水牛芝士嘅份量都算適中 但呢類重點係芝士嘅pizza一定要夠熱 先逼到個芝士香出黎 但佢唔係即叫即整真係一大敗筆喇加十幾廿蚊嘅雞扒睇圖好吸引上枱仲樣衰過薩利x 不過味道係幾好 都ok嘅安格斯牛柳粒燴飯 牛柳粒幾靚 火喉都控制得ok 不過份量太少 好似真係得四粒(我地四個人)其實價錢唔平 俾多幾粒大份少少都唔過份 不過份量嘅唔講 個飯嘅味道真係麻麻地 飯嘅質地唔太燴飯feel 飯粒都幾硬 我就唔太like咁嘅口感嘅燴飯呢個係黑松露雜菌意粉 幾好食 亦好香黑松露味 菌

呢個係黑松露雜菌意粉 幾好食 亦好香黑松露味 菌嘅份量都ok 但意粉收汁做得好差 真係就黎去到茶記湯意粉咁 係請得誇張左少少但汁真係太多喇 呢一類嘅意粉好忌收汁收得唔好

呢個好似係叫和風唔知咩pizza 一食落真係好和風feel 食落好似章魚小丸子個味 其實唔差幾好食嘅 不過再食真d 發覺佢上面嘅雞扒茶太多所謂照燒汁 食落係澀口 如果唔係個餅皮係我鐘意嘅質感 我寧願食薄餅博x嘅和風pizza 又平又唔差 抵食好多

總括黎講 味道真係麻麻地 仲要都幾貴下 咁樣真係唔係好掂 仲有個洋蔥湯我冇影飲落真係唔得 茶記羅宋湯都好飲過佢 佢個洋蔥湯一飲就知是旦炒兩野個洋蔥就加清水就成為佢個洋蔥湯喇 不過佢跟餐個水果茶又幾好飲