2017-02-14 15653 瀏覽
打邊爐貴到千幾蚊一位嘅又平嘅$200一位嘅都有,細細個鍾意去d 海鮮酒家食橡筋牛肉,講到今日同班朋友都仲笑緊。自己本身對任飲任食嘅海鮮火鍋已經唔係好感興趣,點不知今次嚟到呢一間火鍋店,真切的令我改觀了。先講時間七點鐘上到嚟,爆到成個電梯位都係人。心問一句做咩啊唔使錢啊?星期一喎。人多到咁??好彩訂咗位,等左5分鐘就食得,湯底選擇好多有鴛鴦可以任選,亦都有原個嘅麻辣火鍋仲有秘製元條嘅魚鍋,仲有雞煲等一應俱全。朋友唔食辣點左個沙嗲同豬骨湯鴛鴦,呢度嘅沙嗲鍋好濃郁。味道很好。接着呢就食海鮮了,以為係啲咩普通野啦。海鮮拼盤任飲任食你會聯想到咩?答案係估你唔到有大大隻龍蝦,仲有新鮮生蠔刺身帶子等等,貴價海鮮包括有鱔片等,一應俱全應有盡有,新鮮得很!尤其係龍蝦,味道很好,又彈牙,鮮美滋味!仲有新鮮鮑魚,煮極都唔會變細。而且肉質鮮嫩。淨係呢個海鮮拼盤已經值回票價飽左七成。另外要一讚嘅就係呢度嘅牛肉,絕對唔係普通野,係軟淋個種,一疊份量很多,但叫我諗都要$100,很抵食。還要説吸引的地方係如果你有辣湯底一定要食呢度嘅薯粉,晶瑩剔透,同個湯底超級夾!其他火鍋配料我都10分出色,除了哦腸爭小小其他樣樣都好

還要説吸引的地方係如果你有辣湯底一定要食呢度嘅薯粉,晶瑩剔透,同個湯底超級夾!其他火鍋配料我都10分出色,除了哦腸爭小小其他樣樣都好!
真心講,埋單二百零蚊仲想點?