2018-05-31
大一火鍋已經係第二次去食, 因為真係好好食一定要去食多次。首先係要食佢嘅刺身拼盤 ,刺身新鮮分量好多, 一大班人食啱曬 。刺身蝦好大隻, 蝦肉 鮮甜 彈牙, 蝦頭之後仲可以攞去炸,食埋入面嘅蝦膏 ,一款兩食。 帶子極度厚身, 夾起後好似完全將我對筷子完美地遮住咗。呢度嘅主菜當然就係湯底啦 ,呢個金湯雞翅鍋 入面勁多花膠同魚翅 ,我忍唔住飲咗三碗 ,感到自己食咗好多骨膠原落肚 。佢連煲湯啲雞都好嫩滑 ,又忍唔住食咗幾舊。基本上飲過湯都已經飽咗 。唔夠飲佢哋仲會加湯畀你飲到飽為止。呢度仲有我最鍾意食嘅冰菜同埋黑松露帶子餃 , 冰菜唔係間間都有得食 ,帶子搞入面咬開蛋蛋帶子肉加埋黑松露味道一流。女富豪分係我真心推介俾大家 咁望落去有啲似好瞓 佢食落去感覺有啲似薯粉 咬落去好煙韌 建議配埋冬陰功湯食薯粉吸曬冬陰功湯嘅味 酸酸辣辣好醒胃。
帶子極度厚身, 夾起後好似完全將我對筷子完美地遮住咗。