2015-04-12 4391 瀏覽
恕我直言,文筆唔好,不喜勿插!難得放假,約埋朋友去食lunch buffet !經朋友商量之後,決定呢度食!我地都準時到達,門口真係幾grand ,幾fashion!!心諗呢度唔會差得去邊,點知......入到去,呢度buffet 分兩part ,有sushi 同埋西餐之分!sushi 嗰part 還可以,因為都幾難唔好食,除非唔新鮮,只不過款色未夠吸引!但西餐嗰part ,就真係失望嘅!基本上得盆沙律才,係幾新鮮,但略嫌得一盆,冇得揀,沙律汁款式唔夠多,加上我取時,D汁又冇加過!D蠔又瘦又細隻,又得一款,問下個waitress D蠔邊個國家,佢話唔知喎,連基本嘅蠔汁都冇提供,最慘係連lemon都要喺隔離盆海鮮盆攞,乜lemon好貴咩?個海鮮盆都幾吸引,但長期都浸住D冰水(冰溶左水)內,令我怕D水唔乾凈,唔敢攞!盆cold cut ,好似有種潺咁(幾核突)!盆車厘茄芝士,喺我至愛,但我要揀下D cherry tomato有冇爛!都唔敢食咁多!唯有搶食多D sushi!! 之後order main啦!朋友點左個羊食,好蘇,好干,好鞋,D汁好咸!到dessert 希望好D,但唔難食囉!其實
恕我直言,文筆唔好,不喜勿插!
其實本身上左open rice 幾年都只係睇下附近有咩好野推薦,都冇諗住開post,因為好唔好食,都好主觀!但今次,仲有件事想分享!當我睇下有咩野食時,有一位高大嘅廚師同一位著西裝嘅人喺bar枱傾談,本身都冇理會,但當聽到嗰位廚師講話:五百幾蚊係食呢D啦,仲想點呀?!我有點失望,心諗,五百幾蚊好過你幾倍大把!聽完之後,更加決定唔會再嚟!
算.....
就係得咁多