2022-01-19
朋友仔之前食完呢間日本餐廳,話性價比極高!今日早放工,就同老公黎試下撐枱腳🙂入到餐廳,menu好多選擇😍有晚餐定食、有散叫壽司、丼飯、天婦羅🍤、仲有d熱食,印象好似仲有是日精選野食🙂店員好快就擺低左沙律🥗前菜同麵豉湯👍🏻跟住我地叫既野食就一碟一碟咁上啦!1️⃣左口魚邊壽司🍣件壽司入面已經有醬,左口魚邊上面配埋木魚,成件壽司口感好好😋2️⃣花錦魚生丼平時好小食丼,因為驚唔新鮮,但呢間足料得黎係新鮮嫁。呢款有好多料,有三文魚、甜蛋、松葉蟹、櫻花蝦等等,好味😋3️⃣深海油魚刺身+法國蠔4️⃣蟹膏豆腐呢個好似係鋪頭名物咁😂一入口淋淋地,勁濃既蟹膏味,超正,每人食兩粒已經好夠😊5️⃣夢之丼我地兩個人再叫多左個丼飯,呢個有帆立貝、三文魚蓉、三文魚子、海膽等等,又係超足料,海膽竟然冇嗅味,平時喺香港嗰啲通常都好臭😂仲配左一個橙酒!店員話如果食得膩,可以飲啖 refresh返個味蕾!👍🏻👍🏻👍🏻6️⃣柔煮鮑魚最後食埋呢個,食到飽飽😋😋
1️⃣左口魚邊壽司🍣
2️⃣花錦魚生丼
3️⃣深海油魚刺身+法國蠔
4️⃣蟹膏豆腐
5️⃣夢之丼
6️⃣柔煮鮑魚
最後食埋呢個,食到飽飽😋😋