2018-10-09 59 瀏覽
正宗地道台灣菜餐廳在天后地鐵過出行一分鐘就到,今日放工試試正宗台灣食物🍴佢既設計有少仿照台灣風...朋友們都是奶茶控,見到有各種不同的台式奶茶確實係諗都唔諗叫番杯「伯爵奶茶」,唔太甜幾好飲,充滿奶香味台灣四神湯,真的好神四神湯有開脾健胃既功效,香港地買少見少,飲落充藥膳排骨湯既縮影,能夠讓我試到這個充滿台灣風味的四神排骨湯真的好棒👍🏻酥炸五香雞🐥雞卷🌯($38)五香雞一塊塊看落有點真像臘腸:入面好多料,有芋頭、馬蹄同雞粒。。煎得好香。。十分美味的台灣小吃層次口感非常好😝外層香脆...內裡啖啖滋味😋佐酒係一流👍🏻🤤72小時慢煮豬軟骨飯是本台的招牌菜式,果然慢煮的肉質特別軟,充滿肉香味廟口刈包高雄夜市蚵仔煎,味道十分滋味,蚵仔的蠔香味濃郁,也充滿蛋香味
酥炸五香雞🐥雞卷🌯($38)
廟口刈包
2018-10-06