2024-04-02 121 瀏覽
啟德平平地想食餐飯,除咗兩餸飯同大快活無咩選擇,呢間車仔麵喺啟德居民group好多負評,不過聽人講不如自己試,最多一心以幾十蚊試伏心態去試吓…見啲人話貴,但4餸麵$58真心覺得抵,叫咗墨魚頭、豬紅、蘿蔔、豬手油麵加辣菜甫,唔駛講第一啖一定試過湯先,飲咗一啖唔覺口渴,但個人覺得可以到再濃味小小。墨魚頭唔係周圍有得食,所以點嚟試吓,食落都幾爽口唔韌,但唔算好驚喜。豬紅蘿蔔係平日必點,因為一試就知間嘢得唔得。呢個豬紅都入味質感好,唔會有啲成舊膠嘅感覺;蘿蔔偏淋可以爽小小,但味道都算甜無渣。最欣賞反而係豬手,南乳入晒味唔會死咸,炆到仲有小小咬口,滿口骨膠原最正。辣菜甫唔算好辣,加喺清湯可以吊味,下次會試吓辣汁。整體嚟講,價錢抵、食物質素亦對得住有餘,起碼唔會死咸口渴樣樣餸同一個味,值得回頭。

,南乳入晒味唔會死咸,炆到仲有小小咬口,滿口骨膠原最正。

墨魚頭豬紅蘿蔔豬手油麵
2024-03-24
30 分鐘 (堂食)
墨魚頭豬紅蘿蔔豬手油麵