2022-05-22
有位朋友住喺灣仔,今次去完展覽之後順手問佢附近有咩好食,佢就介紹咗呢間食馬拉菜嘅小店俾我,結果好滿意。《馬來巴東牛肉》$98呢個牛肉做得好出色!好惹味,因為佢係辣辣地,而且都唔好又乾又韌,送飯食一流!《海南雞喇沙》$105呢個海南雞係我食過之中都算數一數二,皮肉好滑,而且重雞味,好正宗!喇沙都食得出唔係用喇沙醬開出嚟嘅味道,唔死咸,又夠香,好好味!《肉骨茶》$98呢個肉骨茶個人覺得好正宗,因為嗰種藥材味比較重,唔會好似出面咁好淡口,加上入邊好多骨,分量多味道又出,正!《馬來椰汁辣飯》$98首先上枱即刻覺得勁豐富,好似有好多個餸咁,我哋揀咗雞,同牛肉一樣好食,椰汁飯有淡淡的椰香,食落唔會覺得甜漏,同時仲有辣嘅魚干同埋好香脆嘅炒花生,撈埋一齊食真係超級好食。 總括嚟講呢間馬來西亞菜餐廳真係好高質,人細嘅小店絕對值得更加多嘅關注。
《馬來巴東牛肉》$98
《海南雞喇沙》$105