2023-05-26
難得今天是佛誕,就去感覺不太靠得住的靠得住再試一次。 唉⋯ 一進門就被安排坐去邋遢的廚房門口。沒有其他位置嗎? 不是,還有很多空座,但阿姐話就你坐就坐喇,都是一樣的座位。啊! 阿姐啊! 難道妳覺得每個座位都咁邋遢,真心覺得只係廚房門口啲位比較邋遢,其他還可以。我決定自己換位,坐卡位。慶幸冇人干涉我,成功換位。 看了看餐牌,自行用app點了沙爹公仔麵、多士炒蛋、奶茶。 上餐算快,但親愛的阿姐,檯面係俾我用餐的,你可以在擺下碟、碗和奶茶的時候想想個客用餐的方便嗎?No! 阿姐最重要係擺低嘢,求企推開啲嘢,擺低就算。結果呢? 奶茶在你左邊遠處、多士在靠近我屋企人的正前方、面係屋企人的左手邊。 靠! 要自己重新排返好啲嘢!哪食品呢? 不值一提,要不就諗起都唔想食。我保證,想減肥的話,天天去幫襯,你一定減秤!因為奶茶冇茶香、炒蛋係油泡蛋,而麵係清晨已用滾水泡過,排列整齊如剛拆開包裝的麵餅加類似牛肉的沙爹牛肉麵。 天啊❗️ 這是佛誕假日的早晨啊! 怎麼這麼倒霉?! 永不幫襯! 但希望有人會欣賞你吧⋯⋯
永不幫襯! 但希望有人會欣賞你吧⋯⋯