2021-09-24 62 瀏覽
今日朋友介紹話黎炮台山搵🏡家的味道, 呢間 #閨家 所有飯餸都無添加任何味精,真係有好有「歸家」的感覺🥰,我同朋友叫左幾個粉麵,真心唔錯👍🏾❤️✨豬軟骨菠菜麵 豬軟骨炆得好淋好入味, 全部骨都淋到可以食埋,豐富骨膠原咁既感覺,正👍🏾菠菜麵麵質彈牙, 連埋湯底一齊食都好好味👍🏾🌻🌻🌻🌻🌻✨蓮藕餅紫薯麵蓮藕餅入面真係有大大 粒蓮藕粒, 好爽口, 又無乜肥肉,一叫有兩大塊,不過係其中一塊稍稍煎燶左少少, 但咁樣反而緊加有家既味道 🤣 紫薯麵都好有彈牙, 不過相比之下就味道比較淡, 但都好有咬口,整體都好味既😁👍🏾🌻🌻🌻🌻✨醉雞飯醉雞好入味,啖啖花雕味道,好好味, 仲要好多雞脾,啖啖肉😎😎不過個白飯就乾左啲啲 , 但整體都好味既 🌻🌻🌻最後仲有叫左個小食✨麻辣雞腎, 麻辣味適中, 唔會太辣, 雞腎又整得好淋,一啲都唔「un」但有愈食愈想食感覺食唔停❤️推介😋🌻🌻🌻🌻🌻

✨豬軟骨菠菜麵
🌻🌻🌻🌻🌻