2018-03-26
食店門口放滿又大又靚嘅蕃茄、薯仔、洋蔥及其他罐裝食品,上星期五過咗營業時間,食唔到晚餐,見仲有人喺店內,所以就買咗啲蕃茄、薯仔,同埋超級大嘅洋蔥返屋企,假期煮嚟食,食過真係好好味。嚟到星期一,今日收工就立即過去食店,因為食店唔係好大,只是可容納到十幾個坐位,每次行過想試,一到食飯時都坐滿晒人,晏少少都冇位啊~呢到樣樣嘢都覺得好貼地,餐牌上唔算太多款,但可以自由配搭。叫咗個蕃茄薯仔湯,湯加咗紅蘿蔔,有少許騷味,哈哈…可能加咗羊呱~忌廉湯唔似一般忌廉湯,顏色好靚,又紅又綠,質地較稀重忌廉味。跟住主菜叫咗個牛肝菌汁6安士5成熟牛扒配飯,洋蔥汁龍脷柳帶子配飯。當上菜時,汁係多到見唔到入面係咩㗎~牛扒煮得剛好,配了牛肝菌汁好好味。龍脷柳煎得好好味,魚皮都煎到好脆,但洋蔥汁俾得太多,可能用咗大量蕃茄煮汁做底,再配洋蔥製作成,所以好酸,似大量蕃汁撈飯,因為係食魚,俾少啲汁會更加好啲。最後,檯面有啲Organic嘅飲品,之後仲啲返屋企試吓㖭~
最後,檯面有啲Organic嘅飲品,之後仲啲返屋企試吓㖭~