2023-08-19
早兩日去左土瓜灣睇附近樓盤價錢,原來一d都唔平,平均都要$16000-$17000一呎😨😨睇完就同朋友去左呢間小菜館食飯#醬香烤寧波魚-經老闆娘介紹,寧波魚係少骨同滑d,又真係啖啖魚肉,魚本身應該係走左油,我地叫左bb辣,對於我唔食得辣既朋友就岩岩好,醬香味夠晒濃,加埋粉絲、金菇、木耳等等配料,索晒d味,好食。盤底點左兩個蠟燭keep住溫度,食個陣小心燙咀#木桶蒸雞-整盤雞都係雞脾肉,蒸出黎好滑,同埋有樣野好好既係,雞無咩肥膏,岩晒我怕肥既人,木耳同蟲草花記得要食埋,吸晒雞汁#黃金四季豆-四季豆被厚厚咸蛋黃包裹住,係核心邪惡食物,老闆娘話呢個係純咸蛋黃炒出黎,同其他餐廳加粉炒有d唔同,食得出好濃咸蛋黃味同蘇脆👍🏻👍🏻試下幾條一齊食又係另一番風味老闆應該都鍾意飲反兩杯,架上既酒都大部分都開左😂😂唔知下次再黎會唔會請我飲反杯呢🤪🤪