2018-10-15 123 瀏覽
作為一個葵青人一直都覺得葵興係冇啖好食的,直到近來有網上平台介紹KCC先知原來呢邊新開左唔少餐廳今日同家姐嚟到呢頭食lunch,睇水牌有成10層樓高,都好多選擇下,最終決定食雞🐔招牌咪走雞飯餐 $68 包飲品,想均衡少少所以加左 $6轉菜飯第一次食梗係試下招牌菜先,原個砵仔上,上枱時個湯仲滾緊不斷起水泡,之後成程都keep到個溫度雞件嫩滑鮮味﹐食得出唔係冰鮮,最重要係無骨!啱曬我呢d懶人🤩個汁聲稱係秘製,食落好香沙薑味,質地杰身令到每件雞件都沾滿醬汁,底下嘅蔬菜吸曬d味又係正花膠雞湯米粉同樣係 $68 包飲品不過跟多一款小食,叫左椒鹽豆腐比起咪走雞,我更加鍾意呢個花膠雞;香濃雞湯混入酒、薑、紅棗同杞子等材料,聽落好似會好重味但其實湯頭超清甜,各樣材料互相配合令到個味道好有層次,d米線索曬個湯食到我停唔到口😋雞件同花膠份量十足,前者鮮嫩後者爽滑作為小食嘅椒鹽豆腐一樣無得輸,外脆內嫩,加埋七味粉一齊食更加惹味

雞件同花膠份量十足,前者鮮嫩後者爽滑
  • 花膠雞湯米粉
  • 招牌咪走雞飯餐