2021-08-30
係附近做完gym想食啲熱辣辣嘅野😋 朋友介紹石鍋堂,話貪佢小食選擇多喎呢個豆腐大大份!CP值好高啲汁都好夠味但係唔會咸,選用嘅豆腐唔會食到人好崩潰不停散🤣🤣,做完運動必食補充蛋白質!我最期待食嘅㷫烚烚烏冬,個人最喜歡食烏冬,佢嘅烏冬應該係日本烏冬非常彈牙,好從米味,雖然黑蒜油湯底但係非常有驚喜,飲得出係新鮮自家熬製,完全味濃而不咸膩,推介💯!事緣即刻覺得出前一丁嘅黑蒜油湯底好假😂😂😂生牛肉上,望住佢滾下滾下咁樣熟真係治癒,啲肉少少厚度都算大塊,完全唔痴牙!仲要吸收埋湯底,味道好夾,好滿足!唯一不足係牛肉份量有點少🤣🤣炒野菜採用多種類唔同嘅蔬菜!想講佢好抵食大大份,炒得好入味,呢間餐廳味道濃淡控制得好好,所有嘢做得好入味,但完全唔會鹹唔會口渴!仲會識落埋芝麻,更加香口!個人覺得蜆肉必試!佢個黑胡椒湯底,完全冇掩蓋到蜆肉嘅鮮味,好有滿足感,平民價錢食到大大隻新鮮活蜆,入口即感受到海水同蜆肉嘅鮮甜味!另外佢新鮮真係無呃人,因為真係好彈牙有口感,非常驚喜!大隻到呢另外我哋額外點咗份雞扒,雞扒肉質好嫩滑,佢冇跟汁上但巳經入晒味,好似喺日本食照燒雞扒咁!
關冬冷豆腐
安格斯牛肉黑蒜油豚骨湯烏冬