2010-10-29 8 瀏覽
等睇戲又唔太夠時間食晚飯當然選最近既餐廳啦,,,除左間WILDGINGER之外,,行多2步就見到依間烏冬專門店,,,望一望MENU,,每人平均$100左右,,難得梨到ELEMENT試下無妨,,,7點幾無BOOKING都唔洗等,,始終$100碗烏冬唔係話平,,,內子梨之前都有上OPENRICE睇過有咩食,,,趕時間又無乜心水就選擇左D比較熱門既野,,,冷稻庭三重奏大蝦天婦羅熱烏冬陶板特式北海道香腸3樣野都要AROUND$100蚊,,但出奇地得個香腸值$100蚊冷烏冬煮完過冷河扭埋一舊係好睇,,但果個盤鬼死咁細,,扭埋哂又難夾本人認為個合鴨汁最好食,,鴨味剛剛好,,幾有層次個山芋汁好得意,,黏黏的,,好過引相比之下個溫泉蛋汁就普通左D冷烏冬偏硬身,,我本人鍾意彈牙都仲接受到大蝦天婦羅熱烏冬梨到熱辣辣個樣好吸引一飲啖湯,,期望急降,,因為個湯頭比較淡,,如果有配料都可能會好D熱烏冬就相比偏淋身,,但就滑好多倍但配天婦羅就當然比較寡D,,鍾意清淡既朋友另計啦天婦羅普通水準,,蝦大係大,,但得2隻加條青椒仔,,到喉唔到肺陶板特式北海道香腸真係成餐飯既救星當我失望緊個冷熱烏冬既時候,,香腸就好似冬
等睇戲又唔太夠時間食晚飯當然選最近既餐廳啦,,,
內子梨之前都有上OPENRICE睇過有咩食,,,
趕時間又無乜心水就選擇左D比較熱門既野,,,
冷稻庭三重奏
一次過試哂3種口味

大蝦天婦羅熱烏冬

陶板特式北海道香腸
超正,,熱辣辣

本人認為個合鴨汁最好食,,鴨味剛剛好,,幾有層次
個山芋汁好得意,,黏黏的,,好過引
相比之下個溫泉蛋汁就普通左D
冷烏冬偏硬身,,我本人鍾意彈牙都仲接受到

大蝦天婦羅熱烏冬梨到熱辣辣個樣好吸引
熱烏冬就相比偏淋身,,但就滑好多倍
但配天婦羅就當然比較寡D,,鍾意清淡既朋友另計啦

陶板特式北海道香腸真係成餐飯既救星
當我失望緊個冷熱烏冬既時候,,香腸就好似冬天見到個煲仔飯咁
因為係陶板上,,比熱辣辣更熱辣辣,,仲有專人幫你切埋
一啖放入口,,嘩! 好好味呀~~~~~
試埋個芥末籽醬,,嘩!!! 仲好味呀~~~~
個芥末籽醬酸酸地微辣,,加多D先會有芥末味
將佢配埋個熱烏冬即時滿足哂,,,

總括梨講,,烏冬仲未MASTER到,,有麵係度但未有個技術
反而見到佢D鍋物好吸引,,和牛都切得非常大件,,有機會真係要試下!!!
一次過試哂3種口味
超正,,熱辣辣