2017-03-04 515 瀏覽
今日放工同老婆食完晏,去咗九龍城行咗陣街,攰攰地,下午茶時間,最佳好去處緊係食返個滋潤糖水sweet下啦!唔洗多講click得入嚟就知我點揀啦!可以食到傳統糖水嘅舖頭就真係買小見小啦!Lee間嘅價錢,貴就係貴咗D,但係要自己煲,我倆公婆又真係唔識,試完之後,又真係好想話比大家知,好好味,真材實料,堅 "正"。先講下熱嘅"鮮椰汁杏仁合桃糊",杏仁好香,合桃糊好難形容,濃郁,堅嘢~ 係好耐無食過嘅感覺,三種味道加起嚟,又甜又香又滑,口感好豐富,咁滋潤有益嘅當然最岩女仕啦!跟住就係熱嘅"香芋鮮椰汁咋喳",Lee碗就真係材料豐富囉,除咗個名講到嘅材料之外,仲有蓮子,百果,口感豐富味道一流,下次同再下次嚟,Lee款糖水都真係走唔甩,要再試真D。順帶一提,唔計糖水嘅甜味,都真係食得出材料本身嘅新鮮同香甜,當然Lee個係我倆公婆嘅感覺啦!

2017-03-04
  • 香芋鮮椰汁咋喳