2017-09-26
今日約左友人七點向馬鞍山食晚飯,地膽帶我去迎海薈食晚飯個處打邊爐,佢同我講又唔使等位又坐得舒服,最緊要係無限時任飲任食先來一個刺身拼盤,無諗到任食打邊爐會有包盤刺身拼盤,三文魚新鮮,北寄貝夠爽環球海鮮盤有六款海鮮,包括海蝦、聖子、大青口、鱔片、 魷魚、脆鯇片,海蝦很鮮甜,聖子處理得乾淨,脆鯇魚片爽脆很大塊鱔片極級牛頸脊,淥了幾下就急不及待放進口裏,好香牛味、有趙口 ,真的想再點多一碟,但我們還有期他食物,唯有....品嚐其他菜式至尊水餃王內裏有很多蝦及很大粒蠔皇扣鮑魚,鮑魚炆得夠淋,冬菇又入味還有其他火鍋配料,比較特別會覺得有黑豚肉食,又有小燕餃,因為向普通的酒樓食火鍋係無乜地方有得點的還有小食可供我餐前食d食物質素唔錯,$300 有咁多款美食,又唔限時,飲品又任飲,如果明天唔係要返工,同友人傾到真係唔想走(但已經11點)
很大塊鱔片
至尊水餃王內裏有很多蝦及很大粒
蠔皇扣鮑魚,鮑魚炆得夠淋,冬菇又入味
還有小食可供我餐前食d