2019-01-02
Made in Hong Kong 對我來講一啲都唔陌生,除咗喺旺角朗豪坊分店未試過之外,觀塘APM我曾做過幾次座上客。想去觀塘搵一個舒舒服服嘅地方食餐好嘅西餐,呢一間餐廳絕對係值得推介。因為鄰近觀塘地鐵站,喺呢一度食晚飯仲可以望住鐵路的港鐵熙來攘往,一路嘆。剛下班人們的忙碌,餐廳的舒適,正正成為一個很大的對比。前菜的沙律,都幾清新!好多料,又有青瓜,好爽口!鐵板系列 牛柳Set dinner 相對比較抵食。一個價錢有晒沙律或餐湯、主菜和飲品。店內大約八成的客人都是點鐵板為主! 沙沙聲的鐵板伴隨着香氣撲鼻的味道。認真吸引。鴛鴦焗炒飯不要以為是普通快餐店的質素。紅色的是俄式牛柳,而白色的就是梅菜忌廉香檳汁魚柳。免頭鋪滿了大量芝士,令人食得津津有味。份量都幾大碟,女孩子實食唔哂,不過略嫌放冷了少少。如果可以熱d就更加好!最重要係觀塘APM,只要消費滿$300以上就有得免費泊車。而且仲唔需要用電子消費,好方便!
前菜的沙律,都幾清新!好多料,又有青瓜,好爽口!