2023-11-04 348 瀏覽
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯original art 以「原藝」為名,聽講廚師係法國藍帶大廚,重視「廚技」與「藝術」嘅結合,擺脫一般公式化嘅流水製作。餐廳新餐牌主題為「Plate to Share」,適合約會或者閨蜜相聚,希望客人能體會獨樂樂不如眾樂樂。蟹肉蕃茄莎莎配巴馬火腿$98 底下鋪滿左新鮮嘅沙律菜,油炸過嘅多士好鬆脆,配上蟹肉蕃茄莎莎同巴馬火腿,鹹香同埋酸甜嘅味道配合得好好!口感好特別!明太子蝦意粉$148呢個係我食過最好食嘅明太子意粉!平時出去食明太子意粉,總係會遇上唔夠多明太子/啲汁好浠,或者係兩者調和得唔夠好。但係呢個意粉明太子量係好夠誠意!成個意粉充滿咗明太子嗰種獨有嘅鮮味,而醬料都做到好掛汁。馬來風味燒羊架$288燒羊架大大份,有四件左右,外脆內嫩,最欣賞餐廳嘅係佢每一份餐點都可以做到肉同埋菜各佔相約份量,配菜有彩色甜椒,車厘茄等等,好健康!配菜我選擇咗威士忌風味炒雜菌$58份量都好多,加上左威士忌有種甜甜嘅酒香,配上少少蒜蓉,令人忍唔住一啖接一啖!餐飲方面我選擇咗熱情果同埋菠蘿梳打!$58如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!

蟹肉蕃茄莎莎配巴馬火腿$98

明太子蝦意粉$148

馬來風味燒羊架$288

配菜我選擇咗威士忌風味炒雜菌$58

餐飲方面我選擇咗熱情果同埋菠蘿梳打!$58

你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

原藝 (九龍塘)
九龍塘海棠路66號女青雅舍地舖