2013-06-06 819 瀏覽
今日有個好耐冇見既朋友岩岩係澳州番黎 洗塵宴當然要食好d啦!!!大家一心想食日本野 本身諗住去鮨辰 但係上網SEARCH見到呢間食評唔差一於黎試下!環境唔多講啦 空間大 比較傳統既裝修 仲播復古既日本音樂 好襯個環境OMAGASE 有3個價錢揀 不過我地想彈性大D 所以都無揀價錢黎得食就應該放心比師傅發揮 睇下有咩食都好呀嗎!不過因為我地食開都鍾意刺身一盤上 所以都講定首先前菜 - 師傅話係准山同埋另外果樣唔記得左 好脆口 食落都ok刺身有北寄貝 海螺 中拖羅 堅魚 金目鯛第一次食手掌咁大隻既北寄!!!我同個fd都超high 哈哈!!!海螺好鮮甜 一定要試 !!! 堅魚好濃味但未至腥 金目鯛比較普遍 但今次我覺得食落呢度新鮮好多壽司金目鯛石垣鯛-較濃味 第一次食 印象唔錯寒鰤魚-油香好重!!!大拖羅- 呢個真係必食 拖羅超新鮮 有別於一般拖羅!!!吞拿魚頭肉小肌魚-發光魚 酸酸地幾好食火灸吞拿魚面頰肉-肉質好嫩 相信師傅係選材做火灸既時侯花左心機 因為灸左仲帶出d油香味 good!!!赤座蝦-開頭e為同牡丹蝦差唔多 只係大隻d 點知原來兩回事 無左牡丹蝦粘粘地既感覺 仲超厚肉
黎得食就應該放心比師傅發揮 睇下有咩食都好呀嗎!
不過因為我地食開都鍾意刺身一盤上 所以都講定

首先

刺身有北寄貝 海螺 中拖羅 堅魚 金目鯛
海螺好鮮甜 一定要試 !!! 堅魚好濃味但未至腥
金目鯛比較普遍 但今次我覺得食落呢度新鮮好多

壽司
金目鯛
石垣鯛-較濃味 第一次食 印象唔錯
寒鰤魚-油香好重!!!
大拖羅- 呢個真係必食 拖羅超新鮮 有別於一般拖羅!!!
吞拿魚頭肉
小肌魚-發光魚 酸酸地幾好食
赤座蝦-開頭e為同牡丹蝦差唔多 只係大隻d 點知原來兩回事 無左牡丹蝦粘粘地既感覺 仲超厚肉 可惜唔記得影相 哈... 食完仲將蝦頭去煲湯 一絕!!!
海螺
毛蟹- 師傅細心將蟹肉拆曬
海膽-顏色好好 新鮮 仲好濃味
縞縿卷

總括黎講 食材好新鮮 每日都有 間唔中仲有d 季節性既野食 師傅已經同左我地講有d咩想食前一日打去鋪頭會幫我地落貨!!!
好彩有師傅發板 唔係一定試小好多好野 最終真係無失望 相比起名牌 我寧願揀呢間隱世小店 good!!!
埋單 total $3780 價錢中等 但對比起今晚既食材 只可以講一個字 [ 值 !!! ]
2013-06-04
  • 拖羅