韓國餐廰一向人氣旺盛,今晚Book左係深水埗既119韓國站,時值七點二十分,雖說是晚飯黃金時間,但是晚連場大雨,看到門口既人龍,就知何謂人氣,隊分兩條,Book左位同walk in客都要等,好彩等左十多分鐘已可安排入座,餐廳要走一小段樓梯,但上到去可以觀賞到如此型格既裝修同擺設,也不枉行,連座位也設計獨特,打開蓋子,是個可以放下個人物件的空桶。 一行三個人先叫左半份國民烤海鮮,一上枱已被顏色鮮豔既龍蝦吸引,大量海鮮佈滿係椰菜上, 再配有餐廳特製既韓式蒜蓉辣醬,唔使兩分鍾,經爐火煮滾,嘩,峰煙四起,有暖洋洋既感覺! 龍蝦半隻,還有尢魚仔,帆立貝,生蠔,海鲜入口鮮味十足, 肉質厚實完全冇雪藏味,可見用料新鮮,食到最後既蔬菜粉絲,同甘筍絲索曬D鮮味同韓醬,令人回味無窮。跟住上既牛肉燉鍋,一樣溫度十足,牛肉夠淋滑,湯底帶有濃厚肉汁鮮味,同樣配有雜菜底,感覺完全唔油膩。 之後嚟既蘋果柚子特飲,跟頭頂上照明既燈泡相映成趣,清新既蘋果味配合梳打水, 唔會好甜,生津解渴。另一杯蘋果柚子啤酒,杯內有冰粒同果肉,杯面上那片如白雲狀既棉花糖,最是好看,捨不得把它搗下去,飲品唔只

之後嚟既蘋果柚子特飲,跟頭頂上照明既燈泡相映成趣,清新既蘋果味配合梳打水, 唔會好甜,生津解渴。另一杯蘋果柚子啤酒,杯內有冰粒同果肉,杯面上那片如白雲狀既棉花糖,最是好看,捨不得把它搗下去,飲品唔只好味,而且份量足夠二人飲用,棉花糖慢慢溶化,再下啤酒依然有甜味,值得一試。

最後來既招牌菜空軍芝士烤雞,一樣份量足夠,加熱後侍應前來整理,嘩,芝士動起來,食指大動,一眾芝士迷唔好錯過。

雞件雖然炸過,也保持嫰滑,食落口時雖然外皮變淋,但味道香濃, 連同半溶芝士食落口, 終於明白點解天氣寒冷時出面仲有咁多粉絲來朝聖!

仲有非常甜美既番薯粒、 配有洋蔥、 韓式年糕等配料, 成為一組非常清新既組合。呢餐真係吃得豐富又滿足,而且很超值。