2009-07-21
很久沒吃打邊爐啦,而朋友仔都想去試下這間德興酒家o架打邊爐.食完今次,走出門口後,已經有計劃再來打過邊爐,因今次真是好抵又好味. 以下就是今次品嚐過的食物: 湯底是海鮮湯底,裡面已有海鮮加上冬瓜,好正.肥牛 : 好有牛肉味,2個人比7件肥牛/碟,算是多架,而且我們唔止食一碟...是食o左三碟.駱鳥肉 : 這個比較一般,可以試o下.花枝片 : 細片o左d,但都ok.無特別.鮮帶子 : 是超薄片,可以唔食(有食等於無食).魚滑 : 好味道(好有魚味)豬潤 : 都好正.牛x 葉: 好爽口,但唔好放今耐,收窄得很快.鳥我 賜: 細細條,我鐘意又好爽口. 正.芝士牛丸 : 都唔錯.有淡淡芝士味.咸蛋豬肉丸 : 這個唔好味.o個咸蛋又唔咸,加上豬肉外層,感覺唔是太好.牛肉團 : 這個和魚滑的形狀差唔多,比起咸蛋豬肉丸,就好味好多.花膠仔 : 細條,但質地好滑,但無味. 可以試少少.魚片 : 都好鮮味.薄薄一片.炸魚肚 : 好大件,又新鮮,本人非常喜歡食.魚皮餃 : 一般貨色金菇 : 份量好少,而且好細條,可以唔食.水晶奶皇飽 : 可以唔試,因很細粒又無o麥奶皇.其他想食菜,因他們漏o左單,等埋緊單
駱鳥肉 : 這個比較一般,可以試o下.
花枝片 : 細片o左d,但都ok.無特別.
鮮帶子 : 是超薄片,可以唔食(有食等於無食).
魚滑 : 好味道(好有魚味)
豬潤 : 都好正.
牛x 葉: 好爽口,但唔好放今耐,收窄得很快.
鳥我 賜: 細細條,我鐘意又好爽口. 正.
芝士牛丸 : 都唔錯.有淡淡芝士味.
花膠仔 : 細條,但質地好滑,但無味. 可以試少少.
魚片 : 都好鮮味.薄薄一片.
炸魚肚 : 好大件,又新鮮,本人非常喜歡食.
魚皮餃 : 一般貨色
金菇 : 份量好少,而且好細條,可以唔食.
水晶奶皇飽 : 可以唔試,因很細粒又無o麥奶皇.
其他想食菜,因他們漏o左單,等埋緊單之時,才拿給我們,有什麼用,服務有點差,但食物及價錢都是好好,所以一定有下次.
有提供中式茶,如想飲其他飲品需要付錢.