2018-04-23
今日去左One More Hotpot 打邊爐!一入門口已經被一個大酒櫃吸引住!呢間餐廳真的不惜工本!紅酒,白酒同啤酒竟然可以任飲!餐廳分了兩個選擇,有$288,同$368$368包括了多種海鮮!識揀一定揀$368!花膠螺頭雞鍋湯底選擇有好多!我地選擇了花膠螺頭雞鍋!湯底非常足料,有好多大大塊既花膠,螺肉,雞件,同豬骨!感覺滋補養顏!海鮮拼盤包括有:鮑魚、大蝦、貴妃蚌、扇貝、青口、象拔蚌、大蜆!超級豐富!單單呢個海鮮拼盤已經值回票價!所有海鮮都新鮮鮮甜,爽口彈牙!最重要係清洗乾淨,完全沒有沙!手切安格斯prime grade牛頸脊肥牛片雪花分佈平均, 肉色鮮紅, 賣相已經夠靚!肉質嫩, 肉味鮮, 牛味濃郁!正到冇朋友呀!唔洗點豉油已經好好味喇!濃厚既牛味簡直一試難忘!牛靚既話真係點烚都唔會韌!唔洗兩三下手勢,我同老公已經成碟清晒巨型即炸魚皮及響鈴老老實實,真係未見過咁巨型既魚皮同埋響鈴!今次真係大開眼界呀!足足有我兩隻手掌咁長!浸幾秒湯再食,鬆脆可口!手工肉丸及餃類拼盤包括有:墨魚丸、豬肉丸、流心牛肉芝士丸、韭菜餃、水餃、雲吞、釀豆卜同埋釀菇!全部手工製造!樣樣都好精緻呀!當中要數最出
一入門口已經被一個大酒櫃吸引住!
呢間餐廳真的不惜工本!紅酒,白酒同啤酒竟然可以任飲!
餐廳分了兩個選擇,有$288,同$368
$368包括了多種海鮮!識揀一定揀$368!
花膠螺頭雞鍋
海鮮拼盤
單單呢個海鮮拼盤已經值回票價!
手切安格斯prime grade牛頸脊肥牛片
牛靚既話真係點烚都唔會韌!
唔洗兩三下手勢,我同老公已經成碟清晒
巨型即炸魚皮及響鈴
足足有我兩隻手掌咁長!浸幾秒湯再食,鬆脆可口!
手工肉丸及餃類拼盤
樣樣都好精緻呀!當中要數最出色既,一定係手工墨魚丸!
彈牙之餘墨魚味濃郁,真係食過翻尋味!
基本上食晒第一轉上菜既拼盤同埋湯料,已經好夠飽喇!
食飽諗住埋單走,點知原來仲有甜品送!
送既都唔會求求其其,係心太軟呀!用呢個流心甜品黎埋尾實在太滿足喇!
呢個價錢有咁好既食物質數,再包埋酒類任飲,真係值回票價!
下次約埋D酒友一齊上黎打邊爐同飲酒就啱晒喇!