2011-04-11 30 瀏覽
上次買左唔好食的細版蘋果"白麵"包同$5.5 又平又好用( 伴著湯吃 )的香草脆麵包條,我今日又去ceres,真真正正買蘋果"裸麥"包喇!這次一進去立即被兩大籃蘋果"裸麥"包吸引住,她們沒有像joyce所講o甘出得細左wor…好像仲大左添!因為我都係一次食晒成個,如果真係細左我就覺得唔抵喇…我又望一望有沒有其他新出品,跟住我見到認得我的店員望著我,樣子在說:"算吧啦你,夾回她啦!"哈哈!蘋果包切好一拿上手中真的好重!我今日忍住唔在街搵地方食,一條路行番到屋企先食,已經四點喇!我竟然為左呢個蘋果"裸麥"包足足就忍左九個鐘頭沒有吃過任何野!今天的蘋果"裸麥"包真係好好好好味,料好足,因為蘋果粒比較平時多而整個麵包都變得moist得多。gourmetTT提到話佢love the style of 飛禽大咬地吃厚切麵包,而我則特意叫店員幫我切八份!蘋果包既肉桂味好強我真的好鍾意,好適合我。麵包質感軟綿綿但又不會像mrs field的brown sugar apple and cinnamon walnut muffin失去了實在感,濃甜的大粒蘋果同soak左 wine既提子乾滿佈麵包中心,不帶
都變得moist得多。
幫我切八份!蘋果包既肉桂味好強我真的好鍾意,好適合我。
任何脆感卻帶麥香的麵包皮至少也沒有出現das gute bakery很韌咬不開的情況。

個蘋果包比mcdonald's的apple pie,paul lafayet的apple crumbles都更令人滿足
滿足,十分美味。核桃碎粒非常脆,切得大小恰恰好,豐富左一個應該好簡單的麵
包的口感同層次。蘋果粒酸甜柔和,是令到麵包濕潤香軟的重點食材。我真的很喜
歡今次這個蘋果"裸麥"包呀。
2011-04-11
20 分鐘 (外賣自取)
慶祝紀念
紀念日