2008-12-13
通常希望愈大,失望亦會愈大。但神廚館吾單止食物無令我失望,服務仲有驚喜添!!是晚叫左:墨魚餅飯,椒鹽排骨,例湯,凍檸賓,再點多了一客淨墨魚餅。例湯先到,如其他食評,確有濃濃的胡椒粉味,又有d蔥粒,飲起黎有d另類,但都吾錯。椒鹽排骨(雖然其他人推介美極牛,但我對牛扒要求比較高,怕失望,所以無叫到):食左一陣,廚房青年主動問要吾要腩汁(服務驚喜1),可能有人會嫌個飯無汁,但我係白飯主義者,所以無問題(可惜個飯吾太熱)。至於件排骨(豬扒斬件),炸得的確鬆化,亦入味,確有大酒樓水準! 但無mud椒鹽味,只見有椒段。如要求避風塘式椒鹽,this not your cup of tea.凍檸賓:好少飲,有檸味,有賓色,但零賓味,呢個....要改善喇。招牌菜墨魚餅飯--無得彈。如第一次光臨此店,真係必食。墨魚餅彈牙,皮脆肉嫩,粒粒墨魚肉,食過番尋味。所以我地即席encore多一碟淨墨魚餅。當我地食到呢度既時候,搭枱座對面已叫墨魚餅飯跟例湯既OL,特然醒起自己未提款,身上無$,同伙記講,個伙記竟然以好平和o甘答...............吾緊要,之後仲無著她提款(服務驚喜2), 但OL見飯未到,就先
招牌菜墨魚餅飯--無得彈。
當我地食到呢度既時候,搭枱座對面已叫墨魚餅飯跟例湯既OL,特然醒起自己未提款,身上無$,同伙記講,個伙記竟然以好平和o甘答...............吾緊要,之後仲無著她提款(服務驚喜2), 但OL見飯未到,就先出左去提款。其間OL碗湯同個飯到左,個伙記再竟然.....竟然.....用器皿將個飯同個湯蓋上(服務驚喜3),,嘩!超窩心o羊?!屋企食飯,但無奈要OT遲返,家人留餸牙?真係此刻無價!
有好既食物,又有貼心服務,如果環境改善,真係入選米芝蓮都似~