2016-05-29 148 瀏覽
去左尖沙咀行街街,朋友介紹左小蟻人,好岩情侶去食嘅,咁就去試下。食店係要落一層樓嘅,入到去,環境好典雅,有水晶燈,旁邊仲有維港景色,果然岩朋友傾計同情侶食下野。我地嗌左兩個set,都包左餐湯或salad,我地嗌左湯,南瓜忌廉湯,好滑,幾好飲,忘記一提,一坐低就送上雪芭,天氣熱岩晒。嗌左份豬鞍扒,店員話係頂級黑毛豬嚟,建議七成熟,講到咁正,就照你意思啦,果然上碟好香,豬嘅肉汁仲保留住,吾會un,好爽口,好好食,仲配上飯,岩晒我呢個大食怪,哈哈。一陣,就上埋煙三文魚蟹肉墨魚汁意粉,好香,汁好creamy,又吾會太乾太硬,意粉岩岩好,雖然話係墨魚汁意粉,仲吾會食到口黑黑,因為意粉真係黑色嘅,但汁吾係,都係creamy 嘅黃色,吾洗驚食到牙黑吾敢講野,味道吾錯,幾好食。嗌左兩杯特飲,各加20蚊,不過好特別,好少地方有蜜瓜汁,好飲,好清新,吾係維他個隻,係新鮮好多同吾會好像維他咁甜。朋友嗌左柚子荔枝沙冰,他話都好好飲,吾會太甜,仲有果肉。最後食得咁開心就食埋dessert,嗌左綠茶窩夫,配movenpick 雪糕,好好食丫,窩夫好脆身同真係有綠茶味,水果全部都好鮮甜,雪糕名牌子實好食,今餐真係好
最後食得咁開心就食埋dessert,嗌左綠茶窩夫,配movenpick 雪糕,好好食丫,窩夫好脆身同真係有綠茶味,水果全部都好鮮甜,雪糕名牌子實好食,今餐真係好滿足丫,同價錢吾貴,都係三百幾蚊,果然冇介紹錯丫!