是咁的,那夜凌晨我坐上了旺角開往大埔的紅van, 來到近排hit 爆全城的大埔夜市,拿,誰說香港得food court, 同我搵人拉佢出去斬! 十多年吉店,好運店斜對面,大家都好熟路啦。格局四正,乾淨,但好似mk 有間糖水鋪 大佬,滿記真係hea 住做自由行生意,無呢度咁足料。熟食中心新街市三小姐hidden menu 的焗燉奶椰王,這個甜魔魔做到接近30款變奏,(熱的menu 都好吸引!)外食椰王甜品什麼許留山滿記發記動軛60有元,這裡化算得多。 呢度食物的名字過份太老實,我忍唔住改啲花名!!!!!紅黑紅紅黑窩夫($39),食暈香港九龍新界,兔兔貓自問無嘢未食過,但呢個「紅黑紅紅黑,就係咁簡單」真係好好好好出位,底面兩層黑巧克力奶凍,中間夾著raspberry奶凍,raspberry的核,一粒粒一粒粒,食過一定再食,好特別!熱椰王燉3.6北海道牛奶mix紫米露配忌廉 ($40)好正,下層係椰王水燉3.6北海道牛奶!是啫喱一樣,上層的紫米露,紫米多過露,多料到喊出嚟。 好奶好creamy!試過1年前入西貢食滿記,所謂的燉奶是「稀過水的熱牛奶❞ ,我記到宜家,blacklist 無下次

十多年吉店,好運店斜對面,大家都好熟路啦。

格局四正,乾淨,但好似mk 有間糖水

大佬,滿記真係hea 住做自由行生意,無呢度咁足料。

外食椰王甜品什麼許留山滿記發記動軛60有元,這裡化算得多。

呢度食物的名字過份太老實,我忍唔住改啲花名!!!!!

紅黑紅紅黑窩夫($39)

熱椰王燉3.6北海道牛奶mix紫米露配忌廉 ($40)

試過1年前入西貢食滿記,所謂的燉奶是「稀過水的熱牛奶❞ ,我記到宜家,blacklist 無下次。
這裡的燉奶,至少是雙皮奶,不過唔夠三小姐滑。

冧酒火槍1200度火炙拿破侖醬鮮果盤($39)
再一次證實,有酒的甜品都有失手的一日。
這道吉士醬燒鮮果,唉,零酒味,失敗,生果配搭錯亂,失敗。
賣相都好失敗。

兔兔貓好耐無試過咁快寫完一篇食評,最近忙完又可以大寫特寫。

係咁,喵。
2014-12-10
5 分鐘 (堂食)
$40 (宵夜)
  • 椰王乜