2021-11-30 60 瀏覽
最近朋友轉咗工黎呢返區,太好啦咁近我,可以成日約到食飯!呢區嘅話真係大推呢間,雖然個位置有d僻。但好好坐,露天得黎又無車,服務都幾好。今次仲見到陣離有狗仔一齊食,勁qq,職員都好有愛,比水水狗仔飲上次同朋友食,好記得連份沙律都飽過人,太誇張!今次揀咗火箭菜沙律,有苹果同沙律油醋汁,最好嘅開胃菜,食肉之前食d易入口嘅菜打底。蒜蓉牛油大蝦同埋蒜蓉牛油蘑菇小食。呢個好消息一上堂已經超級吸引,上面有好多乾香草加蒜蓉粒,好熱咁樣上枱噴發出好香嘅蒜蓉味!每一粒蝦都好大隻,精瑩剔透細細兜都已經有20隻蝦。蘑菇就係新興嘅蘑菇片,唔會縮晒水煮嘅時間啱啱好,控制得幾好。呢兩兜小食嘅汁一定要不黎當湯飲,因為實在太香啦朋友最期待嘅10oz rib eye steak and fries, 勁大兜薯條新鮮炸好,熱辣辣咁樣,唔會太咸又有少少乾香草。牛扒叫咗5成熟,可能太薄,出黎都接近7成。本身都有擔心過5成有血,而家剛好,未到7成,中間都仲見到粉紅色。肉質中等硬度,肉香適中,除咗近筋位,其他位置唔難切。最yum yum嘅carbonara, 雖然係雞肉但個汁值得我每次都好最待,食完都lam lam脷!杰得黎唔會太

上次同朋友食,好記得連份沙律都飽過人,太誇張!

最yum yum嘅carbonara, 雖然係雞肉但個汁值得我每次都好最待,食完都lam lam脷!杰得黎唔會太蛋,唔偏咸或太芝士,真係啱啱好嘅味道,汁多!份量大!
不得了