2024-11-12 21 瀏覽
好開心有咁隨意嘅真露shake shake酒,銅鑼灣一杯有酒精飲品 $4x 🫶🏻。 平時唔飲得真露,酒精16.5% 淨飲太烈,感動有 cocktail 溝浠下酒精濃度👍🏻。 經過內心糾結36個回合後,揀左「甜莓雞尾酒」🍓🫐 ,梗係有酒精版啦。 店員現場 shake, 對於最近沉迷雞尾酒嘅我,真係好欣賞👍🏻。講返杯野飲,淡淡真露味,莓味好重, 涼浸浸甜甜地易入口☺️, 飲半杯已經有諗第二杯點咩野嘅諗法😊。除咗cocktail之外,仲有唔同生果味嘅樽裝真露, 同前排好火嘅有一片真檸檬/青檬係罐裡面嘅酒精飲品,值得一提係有款外面少見嘅有汽真露,分別有提子🍇 同 菠蘿🍍 口味,試飲價$10,抵👍🏻。 舖裡面仲有真露各式特式紀念品出售,唔買都可以參觀一下。